Ένα βήμα πριν η Ρωσία «κηρύξει πόλεμο» στην Ελλάδα: η σκληρή επίθεση της Μόσχας ειδικά στην Αθήνα


Το Κρεμλίνο εξαπέλυσε μια νέα βίαιη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σε τέτοιο βαθμό που τίθεται το ερώτημα, τι θα γίνει στην Ελλάδα εάν η Ρωσία πάρει το πάνω χέρι στην Ουκρανία και ειδικά εάν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον και έρθει ο Ντ. Τραμπ. στην εξουσία?

Οι ελληνορωσικές σχέσεις διανύουν ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 100 ετών, από τότε που το ελληνικό σώμα αποβιβάστηκε στην Οδησσό το 1919 . 

Η τελευταία δήλωση του Κρεμλίνου, που εξέφρασε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ. Ζαχάροβα, έγινε προσωπικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αρνήθηκε την άδεια Ρώσων πολιτών να ψηφίσουν και έδωσε τη συγκατάθεσή της μόνο όταν η Μόσχα έθεσε θέμα παραβίασης της Συνθήκης της Βιέννης. .

Εξάλλου, αυτή η έγκριση δόθηκε μόλις στις 8 Μαρτίου, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές! Την ίδια ώρα, η Αθήνα έσπευσε να δηλώσει ότι «η Ελλάδα δίνει τη συγκατάθεσή της απρόθυμα»!

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, αφού η ρωσική πλευρά κατάλαβε ποια πορεία είχαν επιλέξει οι δυτικές χώρες, έστειλε, σύμφωνα με την παράδοση, διπλωματικές σημειώσεις σε όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα, επεσήμανε, «ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντηση των εχθρικών καθεστώτων».  Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «δεν πρόκειται για θέμα επιθυμίας και δεν είναι ζήτημα προσωπικής άποψης, πρόκειται για υποχρεώσεις βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις ενώπιον της χώρας μας και έναντι των πολιτών, διότι εκλογικά δικαιώματα, δικαίωμα έκφρασης βούλησης, συμμετοχής στις εκλογές - αυτό είναι το ίδιο το ανθρώπινο δικαίωμα πάνω στο οποίο οικοδομείται όλη η δημοκρατία».

Είπε επίσης:  "Λάβαμε απαντήσεις από φιλικές χώρες όπως συνήθως λαμβάνουμε, και η αλληλεπίδραση ακολούθησε το παραδοσιακό πρότυπο, δεν υπήρχαν εκπλήξεις ή αποχρώσεις. Φυσικά, υπάρχουν νέα στοιχεία που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας, τα οποία επιλύθηκαν αρκετά γρήγορα " .

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «οι εχθρικοί συμπεριφέρθηκαν όπως έπρεπε». «Το γεγονός είναι ότι καθυστέρησαν να μας στείλουν απαντήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Μάλλον δεν θα το πιστέψετε, αλλά λάβαμε την τελευταία απάντηση από την Ελλάδα στις 8 Μαρτίου. Μπορείτε να φανταστείτε; Μόνο μια εβδομάδα (πριν από τις εκλογές - μτφ.) Η επίσημη Αθήνα μας απάντησε με ένα σημείωμα για το πώς θεωρούν το ενδεχόμενο να κάνουμε και να οργανώσουμε εκλογές στη χώρα τους»,  είπε.

"Τι απάντησαν; Αυτό είναι ένα ολόκληρο δράμα. Σταγόνα-σταγόνα, προφανώς αποσπώντας τον θυμό και το δηλητήριο από τον εαυτό τους, απάντησαν ότι ναι, με τρίζοντας καρδιά, είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μας δώσουν μια τέτοια ευκαιρία να οργανωθούν εκλογές», εξήγησε η Ζαχάροβα. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «όσες εχθρικές χώρες ήταν οι πρώτες που απάντησαν, μετά άρχισαν να προσθέτουν μετά, αν και δεν αποσύρουν τη συγκατάθεσή τους για τη διεξαγωγή εκλογών από τη Ρωσία στο εξωτερικό, τονίζουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν εκλογές στα νέα ρωσικά περιφέρειες». «Και όσοι απάντησαν ήδη πίσω με πλάτη έγραψαν αμέσως γι' αυτό», πρόσθεσε.

Η Ζαχάροβα πιστεύει: αυτό υποδηλώνει ότι «αυτές οι πιο εχθρικές χώρες δεν έχουν καν την ευκαιρία να καθορίσουν ανεξάρτητα την πορεία τους προς τη Ρωσία, όσον αφορά τέτοια τυπικά ζητήματα διπλωματικής πρακτικής όπως η ψηφοφορία ή κάποια άλλα γεγονότα σε πρεσβείες και προξενικά γραφεία της χώρας που τους δίνεται. την ευκαιρία για διπλωματική παρουσία στη χώρα της».

«Περιμένουν κάποιου είδους κοινή θέση, και ακόμη κι αν δείξουν κάποια ανεξαρτησία, τότε είναι υποχρεωμένοι να το ξανασκεφτούν λόγω των κραυγών που προέρχονται, καταλαβαίνουμε πολύ καλά από πού προέρχεται. Φυσικά, από την Ουάσιγκτον, η οποία διαμορφώνει αυτή ακριβώς την ατζέντα ακόμη και εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» , εξήγησε.

«Και σήμερα έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά, όπως είπα, πολλές από αυτές προστέθηκαν με πρόσθετο υλικό που μας έστειλαν, ώστε να μην πιστεύουμε ότι συμφωνώντας στη διεξαγωγή εκλογών στο εξωτερικό, θα διέδιδαν αυτόματα το όραμά τους. σε νέες περιοχές », κατέληξε.

"Θέσαμε το ερώτημα εάν εγγυώνται και είναι έτοιμοι να παράσχουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους. Και άρχισαν να συμπληρώνουν τις απαντήσεις τους με αυτές τις κάποιες καινοτομίες, παραξενιές σχετικά με νέες περιοχές", κατέληξε η Ζαχάροβα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ ρωτούν γιατί υπάρχει τόσος θυμός προς τη Ρωσία από μια χώρα που κερδίζει μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της μεταφέροντας ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Γίνονται όντως όλα αυτά για να κρυφτούν από τους κατοίκους των λεγόμενων χωρών; «συλλογική Δύση» το γεγονός ότι, παρά το εμπάργκο, συνεχίζουν να αγοράζουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία σε όγκους ακόμη μεγαλύτερους από αυτούς που αγόραζαν πριν τον πόλεμο;

>Δείτε τη συνέντευξη της Ζαχάροβα, η οποία κατηγορεί την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία ως «τοξική».



Источник: https://rua.gr/news/gospol/61811-za-shag-do-obyavleniya-vojny-rossiej-gretsii-zhestkaya-ataka-moskvy-konkretno-na-afiny.html



 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

“Πέθανε ξαφνικά” – ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ (2022) ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)

Ο Ελληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου " Εδώ καί 1700 χρόνια Η Νέα Τάξη ( Χριστιανισμός) Κατέστρεψε τήν Ελλάδα πού είναι υπό Κατοχή"

Ο Ελον Μασκ ανησυχεί για την “πληθυσμιακή κατάρρευση” της Ελλάδας

2023 WEF: «Εμείς είμαστε οι εκλεκτοί που θα σώσουμε τον πλανήτη»!

"Μού είπαν πώς είναι ασφαλές".....Μιά βόλτα σέ όλον τόν κόσμο,μέ βίντεο . Υπάρχουν χιλιάδες βίντεο μέ μαρτυρίες..!!!

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.Τό ΙΡΑΝ Εκτόξευσε drones στο Ισραήλ